Deel deze pagina

Aanvraag toelating: (her)opstart werking, activiteiten, evenementen, manifestaties...

Organisatie evenement, activiteit of manifestatie of (her)opstart van de werking van je vereniging

Vanaf 1 juli 2020 is het opnieuw mogelijk om iets te organiseren, weliswaar onder strenge voorwaarden.  

Ook organisatoren van jeugdkampen in juli en augustus kunnen hun werking registreren.

Wil je een activiteit organiseren, dan moet er tot op vandaag nog steeds rekening gehouden worden met de huidig geldende maatregelen.

Vul onderstaand aanvraagformulier dus zo volledig mogelijk in, minstens 7 kalenderdagen op voorhand.  Zo kunnen onze diensten jouw aanvraag zo goed mogelijk beoordelen en verwerken.

Sinds 1 juli 2020 is het gebruik van CERM-matrix (COVID Event Risk Model) voorafgaand aan de beslissing verplicht voor evenementen op het openbaar domein en aanbevolen evenementen op private locaties. De uitkomst van deze matrix dient, voor evenementen, verplicht bijgevoegd te worden bij de aanvraag via het e-loket.

Let wel, het indienen van dit formulier en/of de CERM-matrix geeft niet automatisch toestemming tot het organiseren van de activiteit. Ook het behalen van een groen label in de CERM-matrix geeft niet automatisch toestemming tot het organiseren van de activiteit, de finale beslissing ligt steeds bij het lokaal bestuur.

Hou er rekening mee dat voor sommige evenementen (bvb. vanaf september 2020) nog geen definitieve beslissing kan worden genomen, afhankelijk van de grootte of het type. Hiervoor wacht de Gemeente Londerzeel de verdere Federale richtlijnen af.

De Gemeente Londerzeel behoudt zich het recht voor om - ongeacht de gestelde vragen en de gegeven antwoorden of informatie - alsnog te oordelen hoe de activiteit in de meest veilige omstandigheden kan plaatsvinden of bij gebrek hieraan de activiteit niet te laten plaatsvinden.

Mag de activiteit niet plaatsvinden? Dan ontvang je een gemotiveerd antwoord.

Dien je geen aanvraag in voor de activiteit? Dan bestaat het risico dat de bevoegde diensten de activiteit de dag zelf stilleggen.

Meer info: Evenementen organiseren tijdens corona - Ikorganiseer.be

Je vindt er ook een draaiboek terug.

Werd je aanvraag goedgekeurd? Maak dan zeker promotie voor je activiteit door deze in te voeren in UiTinLonderzeel!