Deel deze pagina

Kleuterschool Lijsterstraat in ‘t nieuw

Speels uitzicht voor duurzaam schoolgebouw

ontwerp schoolgebouw

De kleuterschool in de Lijsterstraat krijgt zijn langverwachte makeover. De houten paviljoenen van de jaren ‘60 worden afgebroken.

De nieuwe gebouwen - in houtskeletbouw - worden opgetrokken door Machiels Building Solutions uit Genk.

De turnzaal van einde jaren ‘70 wordt in eigen regie gerenoveerd. De huidige refter blijft behouden en de klas van juf Peggy wordt omgevormd tot administratie- en lerarenlokaal.

Het nieuwe schoolgebouw krijgt 5 nieuwe klaslokalen. Klassen 1 en 2 worden zo ingericht dat ze ofwel als één groot klaslokaal of als 2 afzonderlijke klassen dienst doen. Hierin wordt het instapklasje georganiseerd.

Per 2 klaslokalen is gemeenschappelijk sanitair en berging voorzien. De grotere kleuters hebben afgescheiden sanitair dat bereikbaar is via de overdekte speelplaats. Deze luifel loopt door tot aan de ingang van de refter. ontwerp schoolgebouw: zicht op buitenruimte

Elk klaslokaal heeft een rechtstreekse toegang tot de groene buitenruimte. Deze buitenruimte wordt aanvankelijk heel elementair uitgevoerd door de aannemer. In een later stadium richt de gemeentelijke Groendienst deze - in overleg met de juffen - speels en avontuurlijk in.

De toegang tot de nieuwe school gebeurt via de parking van het Sportcomplex.

Het gebouw krijgt speelse gevels. Via de ramen hebben de kleuters zicht op de buitenruimte en kan het onderwijzend personeel van binnen uit een oogje in het zeil houden op de (groene) buitenruimte.

De nieuwbouw wordt volledig opgericht volgens de BEN-norm (Bijna EnergieNeutraal).

Totaal kostenplaatje: 830.000 euro (btw incl.)

Timing

  • half augustus 2017: start afbraakwerken en grondwerken
  • oktober 2017: start riolerings- en funderingswerken
  • november 2017: uitvoering van de speciale technieken (verwarming en elektriciteit in de turnzaal)
  • einde: vrijdag 22 december 2017 (vóór de start van de kerstvakantie)
  • tussen de kerst- en krokusvakantie: buitenaanleg en aanleg nutsvoorzieningen
  • verhuis naar het nieuwe schoolgebouw: krokusvakantie

Tijdelijke lokalen

De klassen van de kleuterschool zijn ondergebracht in speels ingerichte containers en in het chalet op het avonturenspeelplein achter het Sportcomplex.