Deel deze pagina

Aanbod 'Sport Na School' voor leerlingen secundair onderwijs

Na het laatste belsignaal op school in de buurt gaan sporten met schoolvrienden voor een zacht prijsje? Sinds vorig jaar kunnen leerlingen van het secundair onderwijs uit de gemeenten Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel een Sport Na School (SNS)-pas kopen.

Vanaf maandag 21 september 2020 kunnen leerlingen van de Kapelse en Londerzeelse secundaire scholen met een SNS-pas aan activiteiten van verschillende sportclubs deelnemen.

Deelnemende sportclubs

In Londerzeel zijn er 4 deelnemende sportclubs die hun medewerking hebben toegezegd: fitness Fitality (14+), judo Kumikata, atletiekclubs AC Olympia en AC Pegasus.

In Kapelle-op-den-Bos is er één deelnemende sportclub: Atletiekclub Eternit alsook het zwembad de Druppelteen. In het Sint-Theresiacollege organiseert Motus ook een beweegaanbod op school voor leerlingen KOBOS uit de eerste en tweede graad secundair onderwijs. Meer informatie hierover vind je hier.

De SNS-pas is geldig in alle Vlaamse steden en gemeenten waar SNS wordt aangeboden. Voor het volledige aanbod kan je terecht op de website. Via deze website kan je sinds 1 september online inschrijven.

Kostprijs

Om met de SNS-pas naschools te sporten, betalen de leerlingen voor één semester (= 15 weken) 30 euro. Voor twee semesters kost de pas 45 euro. Via de meeste ziekteverzekeringen krijg je een deel van het inschrijvingsgeld terug.

COVID-19 compensatie

Vorig schooljaar gooide COVID-19 heel wat roet in het SNS-sportjaar. De sportactiviteiten werden gestopt vanaf 15 maart ten gevolge van de lockdown. Daarom wordt er een compensatie toegekend aan elke leerling die vorig jaar een geldige SNS-pas had:

  • €10 korting bij aankoop nieuwe pas (periode 1-pas of jaarpas)

OF

  • Een gratis verlenging van je pas tot aan het herfstverlof indien je geen nieuwe pas koopt, afgestudeerd bent in het secundair onderwijs of reeds van een korting geniet via de uitpas of A-kaart.